De doelen van Stichting VenloFietst


VenloFietst wordt georganiseerd door de Stichting VenloFietst. De Stichting VenloFietst richt zich met haar tweedaags evenement op 9 doelen:

Stimuleren van het fietsen

Fietsen is méér dan bewegen alleen. Het is gezond voor lichaam en geest, fietsen ontstresst en zorgt ervoor dat je de deur uit komt. Daarbij bevordert het de sociale contacten als je samen fietst met anderen of je je aansluit bij een fietsclub of wielervereniging. 

Bevorderen van de fietssport

Onder volwassenen, maar vooral ook onder kinderen aanmoedigen om fietsen als sport te bedrijven. Denk aan wielrennen, mountainbiken, veldfietsen, fietscrossen of loopfietsen (striders) voor de allerjongsten. Dat kan individueel, maar zeker ook in clubverband.

Opkomen tegen vereenzaming

Het aanmoedigen van ouderen, minder validen, minder mobielen en vereenzaamden om door het fietsen of andere vormen van beweging (wandelvoetbal, kanoën, dansen) meer te bewegen en vooral meer te ontspannen. Zowel fysiek, mentaal en sociaal. 

Interesse wekken breedtesport

Wij staan voor sport die door alle lagen van de bevolking beoefend kan worden op amateurbasis. Dus het tegenovergestelde van prestatiesport of topsport. Sport is voor iedereen! Iedereen kan meedoen. En het moet ook betaalbaar zijn voor iedereen (inzet Stadspas!).

Inlichten over verkeersveiligheid

Verkeers- en fietsveiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Fietsen en bewegen is leuk en nuttig zolang het veilig gebeurt. Een e-bike hebben betekent bijv. nog niet dat je daar ook veilig mee omgaat. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ blijft het credo. 

Beschermen van ons erfgoed

Of het nu gaat om historisch erfgoed, onze natuur of onze cultuur. Wij vragen daar aandacht voor, bijv. tijdens de fietsroutes. Je kunt ervan genieten zolang je daar ook zelf de nodige zorg aan besteedt. Dan kan ook de generatie na ons daarvan optimaal genieten.

 Respecteren eetgewoonten

Wij vragen aandacht voor andermans eetgewoonten: veganistisch, vegetarisch, biofood en aandacht voor andere eetculturen. Maar ook gezonde voeding is belangrijk. Proefondervindelijk kennismaken is het motto. De inwendige mens krijgt ook zo de nodige aandacht. 

Waarderen vers van eigen bodem

Groenten en fruit van eigen bodem verdienen waardering. Is er geen aandacht voor, dan laten we dat voor generaties na ons verslappen, verleppen en vergaan. Dat mag niet gebeuren!  Bovendien is vers ‘(erf)goed’ heerlijk, gezond en gevarieerd. 

Bevorderen slimme mobiliteit

Bevordering van slimme mobiliteit voor morgen en de bestrijding van verkeersarmoede is een absolute must. Zijn er voldoende en veilige fietspaden, is de bewegwijzering in orde, zijn er voldoende fietsstallingen? De auto vervangen door de fiets moet wel mogelijk zijn!

TIP! De stichting VenloFietst komt de minima en ook de mantelzorgers die in het bezit zijn van een Stadspas Venlo tegemoet met een fikse korting op de inschrijfprijs! Lees meer...

Bestuur en organisatie


VenloFietst wordt georganiseerd door de Stichting VenloFietst en bestaat naast het bestuur en organisatie uit vrijwilligers.

Bestuur

Laurence 
Winter

Voorzitter

  • algehele organisatie

Hans 
Derckx

Vice-voorzitter

  • terrein
  • beveiliging
  • logistiek
  • vrijwilligers

Piet
Dings

Secretaris

  • horecacommissie
  • routecommissie 

Monique
Schell

Penningmeester

  • Financiën
  • Promotie
  • Website

 

Organisatie

Antoinette
Kerren

Horecacommissie

Astrid
Kessels

EHBO-infostand

Ingrid
Schlangen

Hoofd sponsorcommissie

Janine
Peeters

Draaiboek/VIP-commissie

Monique
Huijs

Start- en finishcommissie

Paul
Boumans

Routecommissie

Rene
Winter

Route- en sponsorcommissie

Rob 
van Hees

Start- en finishcommissie

Youri
Cremers

Podiumcommissie/terrein

Irene
Rikken

Kade-activiteiten (silent disco)

Marjos
Papen

Scootmobielrit

Gwen
van Rosmalen

Handfiets- en rolstoelfietsrit
Share by: